Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Évekkel ezelőtt a húsvéti ünnepek táján történt, hogy kinn jártam a homokbánya tó körül és egy sűrű akácoshoz érve nehezen haladtam tovább. Akadályozott a sok hullott gally, melynek nagy része szúrós tövissel volt tele. Alig bírtam nagyobb sérülések nélkül elhárítani az akadályokat, eltávolítani az útban lévő, szinte megfoghatatlan, tüskékkel, száradt tövissel tele ágakat. Az aznap esti összejövetelen, pedig egy testvértől egy olyan verset hallgattunk meg, melynek húsvéti mondanivalója a fentiekhez hasonló veszélyes ágakból font töviskoronáról és viselőjéről szólt.

Ezek a momentumok indítottak néhány gondolatra, melyet most megosztok.

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív

1Móz 27-33 vs. Jelenések 1:5

Elsőszülöttség újratöltve

Ritkán gondolkodunk el a hétköznapi életben az elsőszülöttség fogalmán s talán avíttnak is érezhetnénk ezt a témát. Kevés az ehhez kapcsolódó témafelvetés a társadalomkutatók, szociológusok, pszichológusok és bármely kapcsolódó nyugati tudományos műhelyek berkeiben.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Miért halt meg Nábót (1Kir 21)

Gyakran találkozni a fenti kérdéssel, sokféle formában. Balesetek, ahol a vétlen fél szenved, fiatalon elhunyt szeretteink, ismerőseink, igazságtalan döntések következtében megnyomorodott, kárba veszett életek.

Miért engedi ezt Isten és miért a vétlenek és védtelenek szenvednek. Hol itt az igazságosság, mi ennek a célja. Sokszor találkoztam a kérdéssel, de megnyugtató válasszal annál kevesebbszer. A felmerülő kérdések sokszor hangzanak lázadó, Istent vádló lelkiállapotból, de a legájtatosabb válasz is az lehet, hogy hát ez Isten döntése, mi nem tudhatjuk az okát. És talán ennyivel le is zárhatnánk az okok keresését. Azonban Isten Igéje néha betekintést enged a függöny mögé és egy-egy bibliai eset kapcsán betekinthetünk az Ő logikájába is.

Please publish modules in offcanvas position.

Az oldal HTTP-sütit használ a jobb működés érdekében. Adatkezelésünkről ezen a linken részletesen tájékozódhat.