Történet egy pókról

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

"Megsegíti az Úr, megmenti őket, megmenti a bűnösöktől,

megszabadítja őket mert hozzá menekülnek."( Zsoltár37;40)

Egyik alkalommal , amikor a gyermek Spurgeon a nagyapja térdén ült, a nagyapja egy igaz történetet mesélt el neki. Sok évvel ezelőtt élt egy férfi Stanboureben- ahol ők laktak-, név szerint Havers, aki hitt az Úr Jézusban.

Akkoriban nehéz idők jártak a keresztyénekre, üldözték letartóztatták és börtönbe  is vetették őket. Egyik nap kitudódott,hogy Haverst is leakarják tartóztatni. Havers értesült erről, és egy gyárépületbe menekült,ahol felfedezett egy üres kemencét, és abban rejtőzött el. A sötét kemencében nem sok látnivaló volt,de ahogy ott ült, meglátott egy pókot. Figyelte,amint a pók a kemence keskeny nyílásához mászott, és az első szálat elkezdte szőni a pókhálóhoz. Lenyűgöző alkalom volt megfigyelni, hogyan térül fordul a pók, ki-be jár, és a nyílásnál is készíti a hálóját. Haverst még a veszélyt is elfelejtette, amely rá leselkedett. Azon gondolkodott, milyen nagy és bölcs Isten, aki a pókot megalkotta, amely olyan csodálatos hálót tud készíteni! Hirtelen meghallotta a férfiak hangját,akik keresték, és le akarták tartóztatni. Beléptek a gyárépületbe, és az egyik férfi a kemencéhez közeledett, "Nos, mindennek vége, most megtalálnak!"- gondolta Havers.

Ekkor meghallotta a férfi hangját:" Semmi értelme tovább keresni, a vén csirkefogó nem lehet itt. Nézzétek ezt a pókhálót, ezen nem tudott volna átmászni anélkül,hogy el ne tépte volna." Így a férfiak elmentek, és Havers megmenekült. Meg van írva, hogy akik az Urat szeretik és követik, azokat üldözni is fogják. Így volt ez már az Ószövetség idején, azután az Újszövetség korában, de napjainkban is van sok ilyen eset. De bármi is történjék a keresztyénnel, Isten gondoskodni fog róla - néha csodálatos módon-, amint azt Havers is megtapasztalta. Az Úr tudja a legjobban, mi jó az Ő gyermekeinek. Havers valószínűleg ismerte a fenti Igeverset, és áment mondott rá.

Please publish modules in offcanvas position.

Az oldal HTTP-sütit használ a jobb működés érdekében. Adatkezelésünkről ezen a linken részletesen tájékozódhat.