Küldetésünk

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

„Az Újforrás Gyülekezet, mint közösség célja dicsőítő istentisztelettel, kitartó missziózással, szeretetteljes tanítványozással és szükségleteket betöltő Diakóniával küldetését megvalósítani.”

Az Újforrás Baptista Gyülekezet Békéscsabán ebben a körmondatban igyekezett megfogalmazni a küldetését, célját. De mit is jelent ez?

1. Újforrás Gyülekezet egy közösség. Ez azt jelenti, hogy olyan emberek jönnek össze rendszeresen, akik kötődnek egymáshoz. Nem csak arról van szó, hogy az emberek ugyanabban az időben ugyanazon a helyen vannak, hanem közük van egymáshoz. Ez a kapcsolódási pont Isten személye, a Jézus Krisztus által elnyert szabadulás, megváltás. Hisszük, hogy a Mennyei Atyának köszönhetően testvérekké váltunk. Vágyunk az, hogy ez a hely egy életközösség legyen.

2. Hisszük, hogy a Gyülekezet egyik feladata Istennek dicsőséget szerezni. Ennek egyik lehetséges módja az olyan istentisztelet kialakítása, amely Isten dicsőségét mutatja be, Isten dicsőségére válik.

Istentiszteletünk egyrészt az életgyakorlatunk, melyek a Gyülekezetet alkotó egyének élete. Hisszük, hogy az egyéni életünk bemutatja, hogy milyennek ismerjük Istent. A tiszta életre való törekvésre nem azért van szükségünk, hogy jó pontokat gyűjtsünk Istennél, hanem azért, mert jó hírét szeretnénk kelteni Istennek, akit mi tisztelünk.
Az istentisztelet másrészt az az alkalom, ahol a gyülekezet közösségileg találkozik, és tiszteli Istent. Az a vágy, hogy dicsőíteni akarjuk Istenünket, át kell, hogy hassa az egész alkalmat. Ez nem csak az énekek megfelelő összeállítását (de azt is), hanem a teljes egészet kell, hogy jelentse. Törekszünk az olyan alkalmakra, ahol átélhető az Isten szeretete és a testvéri szeretet.

3. Jézus Krisztus nem csak megmentette az Ő népét, hanem feladatot is bízott rá. Ez a feladat: Isten és Jézus Krisztus bemutatása az embereknek és a közösségbe hívás. Szokás ezt küldetésnek vagy missziónak is nevezni. Ennek a feladatnak csak kitartó hozzáállással lehet eleget tenni. Nem elegendő a kezdeti lelkesedés, ezt hosszú távon kell végezni.

4. Jézus Krisztus tanítványokat hívott el. Tulajdonképpen a gyülekezet missziója is a tanítvánnyá tételről szól. Tanulni és tanítani, ez is a keresztyén élet része. Krisztus Urunk szerette a tanítványait, a tanítványok „képzése” közben mi sem viselkedhetünk másképpen. Az igazi keresztyének egyik ismertető jele, hogy szeretik egymást. Hisszük, hogy ennek a szeretetnek az életünk részévé kell válnia, életgyakorlattá. Így a tanítás rész az is, hogyan szeressünk.

5. Nem utolsó sorban a Gyülekezet célja a másokkal való törődés. Isten gondot visel a szegényekre, árvákra, özvegyekre, megvetettekre, mai szóhasználattal a hátrányos helyzetűekre. A diakónia, más szóval szolgálat, a keresztyén élet része, a Gyülekezet feladata. Célunk olyan szolgálatok kialakítása, amelyek valós szükségletekre épülnek.

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Az oldal HTTP-sütit használ a jobb működés érdekében. Adatkezelésünkről ezen a linken részletesen tájékozódhat.