Previous Next

Történetünk

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

     Gyülekezetünk története 2003 augusztusában kezdődött, amikor néhányan úgy éreztük, hogy házi imacsoport keretében jó lenne Isten elé jönni, imádságban összeforrni, megosztani terheinket és beszélgetni egymással. A következő imaalkalmat egy héttel későbbre beszéltük meg, ahová nagy meglepetésünkre már három újabb imádkozni vágyó testvérünk jött el. Ezeken az alkalmainkon valóban az imaközösség, az együtt imádkozás kapott legnagyobb hangsúlyt, hiszen mindannyian kértük az Úrtól a megújulást, a szeretetben való megerősödést, a vezetést, a jövőnket érintő útmutatást. Három hét múlva már húszan voltunk együtt Istenünk előtt, így az összejöveteli hely szűkösnek bizonyult. Ezen a problémán még szinte aggódni sem volt időnk, mivel az imacsoportban egy kedves házaspár azzal a felajánlással jött a negyedik imaórára, hogy az általuk vezetett iskolában szeretnének helyet adni az alkalmaknak. Arról tettek bizonyságot testvéreink, hogy ők Istentől kapott ajándéknak tekintik azokat a javakat, amivel rendelkeznek, és szeretnének szolgálni, hogy felajánlják az egyik tantermüket összejöveteleink helyéül. Mi nagy örömmel, és Isten iránti hálával fogadtuk ezt az önzetlen, nem is remélt lehetőséget. Szeptemberben egy tágas, kényelmes teremben (a megfelelő infrastruktúrával ellátva) folytathattuk imacsoportunk munkáját. Átélhettük az Úrba való kapaszkodás nagyszerű élményét, az Ő igéjének vigasztaló, erőt adó, és megújító erejét. A közös imádkozás, az őszinte megalázkodás Istenünk előtt mindannyiunknak erőt hozott, és felemelt.

     2003. novemberében kezdett bennünk kialakulni az a vágy, hogy szeretnénk önálló gyülekezetként - a baptista hitelveket magunkénak vallva – működni, és szolgálatot végezni Békéscsabán. Szeretnénk lelki otthont adni azoknak, akik vágynak Isten szeretetében élni, őt követni, s érte szolgálatot végezni. Szeretnénk olyan igazi lelki közösséggé válni, ahol Istenre figyelve, az egységet munkálva szeretetben élünk, figyelünk egymásra, és igyekszünk hitelesen megélni hívő életünket a mindennapokban.

      2003 december 10-én a közben a megválasztott elöljáróság (Gyaraki János, Óvári Attila, Krisán Zoltán és Krisán István) Budapestre a Benczúr utcába utazott, hogy az országos vezető testvéreinknek kinyilvánítsuk a gyülekezet szándékát, miszerint BAPTISTA Egyház Gyülekezete szeretnénk lenni 20 alapító taggal. A beszélgetés eredménye pozitív lett.

      December 14-én megjelent közöttünk Perlaki Pál gyulai gyülekezet presbiter testvére, mint a Körös-vidéki missziókerület vezetősége által megbízott ügyvivő. LELKIPÁSZTORUNK- ként fogadtuk, szerettük és tiszteltük mindannyian. 2006 május 20-án bekövetkezett haláláig pásztorolta a gyülekezetünket. Ez idő alatt fogadta el a KÖZGYŰLÉS 2005 április 16-án Vácon a Gyülekezetünket, a MAGYARORSZÁGI BAPTISTA EGYHÁZ Békéscsabai Új Forrás Baptista Gyülekezeteként.

     2007 június 23.-án tartottuk lelkipásztor beiktató Istentiszteletünket Békéscsabán a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola aulájában. Csiszár István lelkipásztort iktatta be dr. Mészáros Kálmán egyházelnök testvér. 2011 március 20-ig, külföldre való kitelepülésükig pásztorolta a Gyülekezetünket.

     2011. március 27-től Steiner József lett a gyülekezetünk új Pásztora. Ebben az időben jó kapcsolat épült ki a Debreceni Trinity Gyülekezettel. Többször voltunk együtt Istentiszteleteken, bemerítő Istentiszteleteken, kirándulásokon, kolbászgyúráson. Néhány testvér meglátogatott bennünket, és ilyenkor épülhettünk egymás hite által.

     Jelenleg Krisán Zoltán a gyülekezetünk lelkipásztora, aki 2015. július 25.-óta végzi ezt a szolgálatot hűséggel.

    Isten iránti nagy hálával gondolunk vissza azokra a testvéreinkre, barátainkra, akik a kezdetektől fogva mellettünk álltak, imáikkal, szolgálataikkal, tanácsaikkal segítették az Újforrás "fakadását", azaz létrejöttét és működését.

     „A REMÉNYSÉG, PEDIG NEM SZÉGYENÍT MEG" (Róm, 5:5) Hálásak vagyunk Istenünknek az elmúlt évekért!

Please publish modules in offcanvas position.

Az oldal HTTP-sütit használ a jobb működés érdekében. Adatkezelésünkről ezen a linken részletesen tájékozódhat.